Samordna dina infrastrukturprojekt i nya Quadri – nu som komplett molnlösning

Quadri är Trimbles samordningsplattform för infrastrukturprojekt som möjliggör samverkan med medarbetarna i realtid. Nu introduceras en uppdaterad version för den europeiska marknaden, med tre huvudsakliga förändringar:

·         Quadri är nu en helt molnbaserad tjänst
·         Quadri stödjer ännu fler öppna standarder via Quadri Extensions och Quadri Connectors
·         Quadri finns nu tillgängligt som en paketlösning tillsammans med filhanteringssystemet Trimble Connect


Lösningen kommer att lanseras på flera marknader inom kort.


– Quadri är en komplett molnlösning där användarna kan samarbeta antingen med Trimble-system eller andra konkurrerande programvaru-lösningar. Det som är unikt med Quadri är att vi har öppnat upp för API-kopplingar vilket innebär att man har möjlighet att hämta och lämna data direkt istället för att dela filer, som man historiskt sett har jobbat med, berättar Stefan Granberg, Sales Manager på Trimble.

Det bästa av två världar


I kombination med Trimble Connect kan användaren arbeta i en delad BIM-server som möjliggör enkel filhantering. Kunden får tillgång till all information och dokumentation via den gemensamma dataplattformen som delas av alla projektdeltagare. Kombinationen av Quadri och Trimble Connect ger därmed kunden såväl modell- och problemhantering som filhantering.
 
– Traditionellt har man jobbat med att samla ihop olika data och presenterat det i en ögonblicksbild – med vår samarbetsplattform är istället allting uppdaterat för alla projektdeltagare, alltid, säger Stefan Granberg.

 

Integrerade lösningar


Quadri stödjer både öppna format och tredjepartsprogramvara, vilket gör att medarbetarna kan använda sig av olika programvaror men samtidigt arbeta tillsammans i en realtidsuppdaterad modell. 
 
– En stor nyhet i den senaste Quadri-versionen är att vi har skapat kopplingar mot Bentley OpenRoads, Autodesk Revit och Rhino Grasshopper, samt till Trimbles egna programvara SketchUp och Tekla. För att nämna några, berättar Stefan Granberg.

Varför ska man välja just Quadri?

– Det är så otroligt mycket mer effektivt att arbeta genom att samordna data, istället för att jobba på ett traditionellt sätt, där man handgripligen sätter samman filer. Gör man en snabb förändring i sitt projekt kan alla medarbetare få den informationen direkt i Quadri. Istället för att leverera data har vi gjort det möjligt för projektdeltagarna att själva inhämta data, och därmed slippa vänta på leverans. Numera är Quadri en komplett molnlösning, där även serverfunktionaliteten ligger med, vilket den inte gjorde innan. Vi har också sampaketerat Trimbles två stora plattformar för att kunna ge användaren en helhetlig lösning, framhåller Stefan Granberg.
Quadris granskningsfunktion kan användas på såväl datorer, som surfplattor och mobiler. Plattformen finns som applikation men kan också nås från en browser, vilket underlättar för personer som inte har möjlighet att installera applikationen. I Quadri kan man också lägga till kommentarer till modellerna, vilket gör samarbetet mycket effektivt.