Vad har jag för val? 
Business Premium ger dig den optimala lösningen för modelproduktion samt publiceringsbehov genom att ge dina BIM-verktyg åtkomst till Quadri’s processorienterade arbetsflödeslösning. Quadri for Windows tillhandahåller funktionaliteter för att samarbeta med Quadri modeller. Det gör att du kan samla in och förena data genom att importera från såväl öppna som ursprungliga filformat, eller att ansluta till bästa möjliga  BIM-verktyg via Quadri Connector.


Med Business kan du, utöver fördelen med att det är en gratisversion, se modellen med exklusiv åtkomst. Du kan följa modellen på nära håll och kommentera i realtid med hjälp av Topics (i enlighet med BuildingSMART BFC-standard). Ett perfekt webbverktyg för projektledare. 


Hur kommer jag igång?
Efter att ha bestämt dig för vilket Quadri paket du önskar (Business eller Business Premium) får du ett välkomstmail med länkar till dina produkter och information om hur du kommer igång med att skapa eller använda ett befintligt Trimble ID.


Hur får jag åtkomst till modeller?
Som användare får du tillgång till modeller på två sätt. Som administratör lägger du själv upp dina modeller och styr hur och vilka andra användare du önskar dela den med. Har du en Quadri administratör på ert bolag är det den personen som ger dig tillgång till de modeller du behöver ha tillgång till. Du kan också bli tilldelad ett projekt utanför ditt bolag genom att bli inviterad till projektet. 


Vem sköter administrationen av servern?
Trimble nyttjar AWS, världens mest omfattande molnplattform, för att erbjuda användaren en kraftfull Modell Server som är hjärtat i din Quadri. Trimble och AWS tar hand om lagring och backup av era modeller i 10 år. För mer information om hantering vänligen läs: TERMS OF SERVICES


Var ligger severn fysiskt?
Datalagring för Quadri Model Server och Quadri for Browser är som standard inom EU. Amazon Webservices Server för Quadri finns fysisk i Irland.


Kan jag få åtkomst till fler än ett projekt?
Ja, du har obegränsad tillgång till projekt med konceptet “ bring your own license”. Allt du behöver är en invitation till ett projekt var som helst i världen och du kan börja samarbeta. 


Är det säkert att använda Quadri och vilken säkerhetslösning används?
All kommunikation med Quadri sker över HTTPS, för att säkerställa krypterad transport av data, med TLS (SSL). För mer information om hantering och lagring av data vänligen läs “Exhibit C-1” TERMS OF SERVICES


Kan man arbeta med Quadri men lagra datan på företagets server istället för i en molntjänst?  
Standard datalagring sker i vår molntjänst. Om man ändå önskar att sätta upp Quadri “On Premise” i sin egen datamiljö så finns denna möjlighet mot ett utökat underhållsavtal


Finns det möjlighet att jobba utan internetuppkoppling?
Ja, i paketen Business Premium och Enterprise får du som Quadri användare både Desktop-klient och Webb-klient av Quadri. Med lokala Worksets kan man jobba lokalt och delning till och från Quadri kontrolleras av dig. 


Ingår användarsupport?
Ja, standard användarsupport ingår i priset för Sverige, Norge och Danmark. Har du köpt Quadri via en Trimble auktoriserad partner, kan du höra av dig till din lokala handlare för mer information och supportavtal.


Har jag åtkomst till den senaste versionen av Quadri?
Ja, kunder på aktiv subscription har tillgång till senaste versionen så snart den ges ut. Trimble uppdaterar din virtuella server under “Service Windows” enligt avtal. 


Kan personer från olika företag och organisationer jobba i samma modell utan extra kostnader?
“ Bring your own licens” konceptet ger dig som Quadri användare möjlighet att samarbeta och ta del av vilken Quadri model som helst, var som helst i världen. Dina rättigheter styrs av samma process som Quadri paketet du har köpt. Via en administratör för det aktuella projektet blir du tilldelad access till modellen och på ett ögonblick är du uppkopplad och kan börja samarbeta med andra i projektet. 

Läs också Q&A - för existerander Quadri-användare