Vi utbildar både lärare och studenter och samarbetar med ett flertal lärosäten avseende teknikutbildningar inom samhällsbyggnad. Våra medarbetare är uppskattade utbildare och har mångårig erfarenhet inom byggbranschen.

Med våra erfarenheter och de reflektioner vi gjort genom åren så har vi en god uppfattning om vad marknaden efterfrågar, och vilka moment som är viktiga att få in i utbildningar för att göra studenterna attraktiva och redo för arbetslivet.

Nyttja oss gärna i arbete då ni utformar nya kurser eller för att justera innehåll i redan befintliga. Vi kan även gå in som lärare för hela kurser eller vid separata utbildningsmoment. Främst då inom  datorstödd projektering och BIM.

Några av de lärosäten där man redan idag använder Novapoint och Quadri är Chalmers Tekniska Högskola, Jönköpings Universitet, Luelå Tekniska Universitet och Yrkeshögskolan i Jönköping.

För undervisning i datorstödd projektering erbjuder vi fria utbildningslicenser av Novapoint, Quadri och Trimble Connect.

Läs om Trimbles nya Technology Lab på KTH förbereder studenterna för framtidens byggande >>

Skolpaket anpassat era behov


Vi har genom åren haft förmånen att få samarbeta med ett flertal skolor, och undervisning i Trimble Novapoint har blivit ett naturligt och uppskattat inslag i flera kurser. Det kan omfatta allt från ett enklare föredrag till en praktisk kurs som spänner över ett större antal arbetstimmar. Ett exempel på utbildning är: 

Novapoint Väg
Projektering direkt i BIM-modellen (3 dagars - Grundkurs)

En kurs i hur du använder Novapoint för att projektera vägar och gator.
Under kursen lär vi oss att modellera upp en befintlig situation utifrån indata som digitala höjdkurvor och inmätningar. Vi lär oss att använda linjekonstruktion för att projektera plan- och profilgeometri för en väg. Vi lär oss modellera upp vägen med avseende på vägytor och överbyggnader och vi pratar både om digitala leveranser och traditionella leveranser i form av ritningar.

Allt arbete görs mot vår molnbaserade BIM-lösning Trimble Quadri.

I alla våra kurspaket ingår:

  • Utbildningsledare
  • Kurskompendium
  • Yta på vår Quadriserver 
  • Fria skollicenser av Novapoint

Se vårt standardutbud här>>

Önskar ni en twist på denna utbildning eller ett helt annat upplägg anpassat för era behov så är ni välkomna att höra av er!